Norsk

F/T Ramoen med første lossing i Skutvika

Ramoen har inngått en avtale om lossing og lagring med Tyrholm & Farstad.

Ramoen på vei inn

Mandag 9. oktober hadde fabrikktråleren F/T Ramoen sin første lossing. Fokus på moderne løsninger, sentral lokasjon med tanke på videre transport og muligheter for å kunne koble på landstrøm, bidro til valget om å bruke Tyrholm & Farstad sin terminal i Skutvika.

F/T Ramoen er en fabrikktråler som produserer sjøfryst filet om bord, samt fiskemel og fiskeolje. Mange av produktene går direkte til butikker og restauranter verden over, hvor det stilles strenge krav til renslighet og nøyaktighet i håndtering og dokumentasjon. F/T Ramoen losser som regel mellom 60-80 ulike produktkoder pr tur, og har ca. 9 lossinger pr år. En last består typisk av 400-600 tonn med fiskeprodukter, 30 000-40 000 liter fiskeolje, og 100-140 tonn fiskemel.

Ramoen vil bli med videre til den nye terminalen på Flatholmen neste sommer. Terminalen vil gi vesentlig bedre kapasitet på nær alle områder, og være et effektivt anlegg som er bærekraftig, teknologisk avansert og tilpasset fremtidens logistikkbehov for næringene i vår region.

Les også: